AMERIŠKI SLAMNIK (Echinacea purpurea)


Všeč mi je, ker je nezahtevna rastlina, ki cveti skoraj celo poletje in privablja metulje, čmrlje in čebele. Je zdravilna rastlina, vendar je ne sušimo za čaj. Iz same rastline pridelujejo tinkturo, česar jaz ne znam, zato tinkturo kupim v lekarni (Echinaforce, Immunal). Rastline raje pustim, da me razveseljujejo z svojimi bogatimi cvetovi.Ehinacea je lepa tako solitarna rastlina, mogočna in elegantna, ...... kot tudi v družbi, kot skupinska zasaditev.


Lepa je skozi vsa obdobja, od mlade rastline ...... do zrele... in tudi kasneje, ko zimski vrt krasijo samo bodice.So dobra paša za čebele. Čebel je včasih toliko, da si komaj upam iti mimo rož. Objektiv skoraj prilepim na čebelo, a ta še vedno nabira cvetni prah, tako hiti in sploh se ne pusti motiti.In še BELA EHINACEJA - Echinacea purpurea 'Alba'. Lani sem dobila majhno sadiko bele ehinaceje. In glej, zares je zrasla bela eninaceja. Lepa ali ne, vsak ima svoje mnenje...

linking up with


Komentarji

 1. Such a beautiful cone flower. And your macro with the bees is stunning! Many thanks for linking this beautiful and healthy flower with All Seasons:) In winter I choose the cough drops with Echinacea -it really makes a difference in getting over a cold!
  Enjoy two beautiful weeks before we "see" you back at All Seasons:)

  OdgovoriIzbriši
 2. Just love these flowers....

  OdgovoriIzbriši
 3. So pretty Saša! Have a nice day.

  OdgovoriIzbriši
 4. A favorite flower of mine! Your captures are awesome :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Love coneflowers. Beautiful!

  OdgovoriIzbriši
 6. Your echinaceas are stunning <3 Thank you for linking - have a lovely Sunday!

  OdgovoriIzbriši
 7. So beautiful flowers! Never seen a white one before... I often take the tinkture against cold and other infections, but I've never made it by myself.
  Thanks for joining, sorry, that I came so late to visit.
  Enjoy the first autumn days

  OdgovoriIzbriši

Objava komentarja

Hvala za vaš komentar :)